2024. szeptember 28. - Vencel

Érettségi: ma is rendben kezdték

Rendben megkezdődtek csütörtök reggel az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angol nyelven írásbeliznek közép- és emelt szinten - közölte az Oktatási Hivatal az iskolák visszajelzései alapján az MTI-vel.
2009. május 7. csütörtök 09:46 - HírExtra
A szaktárca tájékoztatása szerint középszinten 1.094 helyszínen 51.123-an, emelt szinten 82 helyszínen 4.310-en vizsgáznak ebből a tárgyból.

Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll.
Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, ebből az első rész, az "Olvasott szöveg értése" 60 perces. A második rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsor megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, végül az "Íráskészség" 60 perces feladatsora.

Az emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható idő sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához a diákok mindkét szinten használhatnak nyomtatott szótárt, a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszközt nem vehetnek igénybe.

Mindkét szinten egymástól független az egyes vizsgaösszetevők értékelése, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.
Pénteken a német írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását