2024. június 26. - János, Pál

Barrichello visszavonul, ha a csapat Buttont támogatja

Rubens Barrichello, a Forma-1-es Brawn GP brazil pilótája kijelentette: amennyiben csapatánál sorrendet állítanak fel, és Jenson Buttont támogatják majd, visszavonul a versenyzéstől.
2009. május 12. kedd 08:09 - HírExtra
"Elmondtam Ross Brawnnak, ha bármi jelét meglátom annak, hogy Jensont favorizálják, szögre akasztom a sisakom. Ebből én nem kérek, jobb vagyok ennél" - mondta a 36 éves Barrichello, aki a vasárnapi Spanyol Nagydíjon második lett csapattársa mögött, főként azért, mert Button taktikáját menet közben megváltoztatták.

"Tény, hogy a Ferrarit annak idején ezért hagytam ott. A családom szerint őszinte ember vagyok, ezt pedig büszkén vállalom" - tette hozzá Barrichello.

A vb-pontversenyben Button mögött második brazil már volt hasonló helyzetben: 2002-ben a Ferrarinál az Osztrák Nagydíjon a verseny utolsó körében Barrichellónak a csapat utasítására a célegyenesben el kellett engednie Michael Schumachert, hogy a német növelje előnyét az összetettben. Érdekesség, hogy a maranellóiak taktikájáért akkoriban éppen Ross Brawn volt felelős.

Barrichello 17. szezonját tapossa a száguldó cirkuszban, eddig 276 versenyen állt rajthoz. Legutóbb 2004-ben a Kínai Nagydíjon tudott diadalmaskodni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását