2024. június 29. - Péter, Pál

Új gimnáziumot építenek

Új gimnáziumot létesítenek Karcagon, miután a református egyház visszakapta a városban hajdani középiskoláját, a most Gábor Áron nevét viselő intézményt; az iskolát az önkormányzat az államtól kapott kártalanításból építteti fel - közölte a település jegyzője az MTI-vel.
2009. május 13. szerda 08:06 - HírExtra
Rózsa Sándor tájékoztatása szerint az új intézmény a Szentannai Sámuel Mezőgazdasági Szakközépiskola és Gimnázium területén kap helyet, miután az ott meglévő infrastruktúra miatt így valósítható meg a legkisebb költséggel. Felépíttetésére az állam 540 millió forintot biztosított. A kilenc tantermet magába foglaló épület a tervek szerint 2010 első félévében készül el. Falai között jövő ősszel már indul az oktatás, amelynek egyik kiemelt területe a német nyelv tanítása lesz.

A Gábor Áron Gimnáziumtól április végén búcsúztak el a tanulók, akkor ballagtak el az utolsó negyedikesek. Az iskolát eredetileg a református egyház alapította Református Nagykun Gimnázium néven, majd az intézményt 1948-ban államosították. 1950-ben kapta mostani nevét, 1968-tól jellemzően az egészségügyi oktatás bázisa volt.

Az eredeti nevét visszakapó, egyházi fenntartású intézményben az idén ősztől a karcagi református egyházközség indítja a gimnáziumot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását