2024. szeptember 28. - Vencel

Várják a Fidesz beadványát

A mentelmi bizottság szocialista elnöke akkor kíván foglalkozni a Fidesz által Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke ellen kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárással, ha megérkezik hozzá a beadvány.
2009. június 4. csütörtök 15:07 - HírExtra
Géczi József Alajos csütörtökön az MTI-nek azt mondta: fájlalja, hogy "a nemzeti bank elnökét is bele kell rángatni a pártközi csatába".

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtökön közölte, vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek az MNB elnöke ellen, hogy kiderüljön, miért csökkent egy év alatt csaknem 900 millió forinttal Simor András vagyona, és ez milyen összefüggésben van a jegybankelnök offshore cégével.

A jegybank sajtóosztálya csütörtökön közölte, Simor András a törvénynek megfelelően, az előírt tartalommal, tényleges vagyoni viszonyait feltüntetve tett eleget vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének.

Hozzátette: a Simor András által 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben benyújtott vagyonbevallások közötti számszaki különbözet túlnyomó része abból adódik, hogy Simor András korábbi, külföldi vagyonkezelő által kezelt megtakarításait a 100 százalékos tulajdonában lévő Trevisol Management Services Ltd. társaságba helyezte át.

Az MTI információ szerint az eljárás menete a következő: a vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményező beadvány beérkezése után a bizottság elnöke felkéri "a megtámadottat", adjon magyarázatot az eltérésre, ha ezt nem teszi meg, akkor megindul az eljárás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását