2024. szeptember 28. - Vencel

MDF: Az együttműködés már rég megszűnt

Az MDF és az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) együttműködése már régen megszűnt; együttműködés híján nincs mit felmondaniuk - közölte Horváth István, az MDF elnökségi tagja, az Ifjúsági Konzervatív Unió elnöke (IQ) szerdán az MTI-vel.
2009. június 17. szerda 20:37 - HírExtra
Közleményében arra reagált, hogy az IDF szerdán bejelentette: megszakítja a politikai kapcsolatot az MDF-fel, ha Dávid Ibolya marad a párt elnöke. "Az MDF múltját, politikai családját és összes értékét feladó, már-már alvilági eszközöket igénybe vevő pártvezetéssel nem kívánunk, és nem is tudunk tovább együttműködni" - fogalmazott Lasztovicza Gábor, az IDF elnöke.

Horváth István közleményében azt írta: Almássy Kornél és társai kínos nyilatkozatát olvasva úgy tűnik, savanyú a szőlő. Az IDF megmaradt tagjai számára láthatóan csalódást hozott a Magyar Demokrata Fórum június 7-i sikere. Csalódást okozott számukra, hogy nélkülük, sőt, az ellendrukkerek hada ellenére is sikerült az MDF-nek ismét képviselőt delegálnia az Európai Parlamentbe.

A politikus véleménye szerint a siker receptje az a program, az a szakértelmen alapuló korszerű konzervatív politika, amelyet az MDF és listavezetői képviseltek a kampányban. Ezt a politikát sokan támogatják. Azonban szomorúan nézik azt az ingyencirkuszt is, amit Almássy Kornél és az IDF - néhány ellenérdekelt külső megrendelésére - rendszeresen megrendez. Mindenki számára nyilvánvaló a cél: az MDF elnémítása, az általa kínált korszerű és szakszerű politika fékezése, gáncsolása.

Mint írta, sajnálják, hogy Almássy Kornél pótcselekvésekre kényszerül, "de ki kell ábrándítsuk: az IDF-nek nincs mit felmondania".

Horváth István emlékeztetett arra, hogy az MDF országos választmánya januári ülésén kinyilvánította: az MDF és az IDF együttműködése teljes egészében ellehetetlenült, nem tudja betölteni korábbi funkcióját, így értelmét vesztette. Azóta semmilyen együttműködésről szó sincs, sőt, megalakult az MDF új ifjúsági szervezete is.

A politikus kiemelte, hogy az IQ-ba nagyon sok volt IDF-tag is belépett, akik nem az üres pr-akciókban, hanem a tisztességes munkában hisznek. Az MDF és az IQ arra kéri Almássy Kornélt, lássa be végre, hogy az MDF és az IDF együttműködése már régen megszűnt, "és ezen nem is kívánunk változtatni."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását