2024. július 3. - Kornél, Soma

Másodfokú az árvízvédelmi készültség

Másodfokú árvízvédelmi készültség lép életbe szerdán 18 órakor a Nagy-Duna szigetközi szakaszán - közölte az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-vel.
2009. június 24. szerda 13:16 - HírExtra
Az intenzív vízszint-emelkedés miatt csütörtökön várhatóan harmadfokúra kell emelni a készültséget a Nagy-Duna szigetközi alsó szakaszán, Nagybajcsnál - mondta Janák Emil. A szakemberek arra számítanak, hogy a folyó vízszintje péntek délután Komárom-Esztergom térségében is elérheti a harmadfokú árvízvédelmi készültség szintjét - tette hozzá.

Ismertetése szerint harmadfoknál a vízügyi szakemberek a védvonalon teljesítenek szolgálatot, a buzgárok, szivárgások kialakulásánál azonnal beavatkoznak. Munkájukat a győri központban felállított osztag segíti.

A Mosoni-Dunán Győrnél másodfokú árvízvédelmi készültségnek megfelelő vízszinttel számolnak csütörtökön, de várhatóan már szerdán délután elönti a víz a győri strandot, a város térségében a rakpartot és az alacsonyabban fekvő csónakházakat - mondta Janák Emil.

A Lajtán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelnek el csütörtökön.A különböző fokozatú készültségek elrendelése azért vált szükségessé, mert a lehullott nagymennyiségű csapadék hatására a Duna ausztriai vízgyűjtőjén kialakult árhullám a magyarországi szakaszon is megjelent.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását