2024. június 29. - Péter, Pál

Összeültek a fejesek árvízügyben

Az árvízvédelmi helyzetre tekintettel csütörtök reggel összeült az árvízvédelemért felelős Országos Műszaki Irányító Törzs - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az MTI-vel.
2009. június 25. csütörtök 09:52 - HírExtra
A törzs ülését követően, a délelőtt folyamán Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, Kóthay László vízügyi szakállamtitkár és Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője ad tájékoztatást az árvíz elleni védekezésről.

A minisztérium közlése szerint az árvíz előre jelzett nagysága miatt a vízügyi igazgatóságok megkezdték az intenzív felkészülést a védekezési munkákra.

Első fokú árvízvédelmi készültségnél a vízügyi szakemberek fokozott figyelőszolgálatot tartanak, lezárják a zsilipeket, ellenőrzéseket végeznek, folyamatosan elemzik a hidrológiai, vízjárási helyzetet. Másodfokú készültségnél – amikor a folyó már eléri a védtöltéseket – megerősítik a figyelőszolgálatot, növelik a védekezéshez készenlétben állók létszámát.

Harmadfokú készültség esetén állandó járőrözés folyik a töltéseken, beavatkozásra készenlétben vannak a védelmi osztagok, hogy elhárítsák a töltésen és a mentett oldalon előforduló jelenségek - szivárgások, csurgások, buzgárok - következményeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását