2024. szeptember 28. - Vencel

Utakat mosott el az özönvíz

Elmosta a Kőszeget körülvevő erdei és hegyi utakat a szerdai felhőszakadás. A lezúduló víz lemarta az aszfaltos utak borítását is - közölte a Vas Megyei Közgyűlés fideszes elnöke az MTI-vel pénteken.
2009. június 26. péntek 16:30 - HírExtra
Az előzetes felmérések szerint az önkormányzati vagyonban több százmillió forintos kár keletkezett. A biztosítók most mérik fel a magántulajdonban keletkezett károkat, de az ingatlantulajdonosok nagy részének nincs biztosítása. A károk enyhítésére és a lakások rendbetételére a megyei önkormányzat pályázatot nyújt be a vis major kerethez - mondta Kovács Ferenc.

A természeti katasztrófa a Kőszeg környéki településeket - Kőszeghegyalja, Cák, Kőszegszerdahely, Kőszegpaty - is sújtotta. Az özönvízszerű esőzés és a szennyvíziszap miatt Velemben és Bozsokon alakult ki a legsúlyosabb helyzet.

Bozsókon iszaplavina és víz árasztotta el a megyei önkormányzat kezelésében lévő kastélyszálló földszintjét, a környező patakokból kiáramló víz elmosta a teniszpályát, és víz alá került a kastély parkja is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását