2024. szeptember 16. - Edit

Megint sok sérült a bikafuttatáson

A nyolcnapos fesztivál ötödik napján rendezett futtatás során 61-en könnyebben megsérültek, hét embert kórházba szállítottak, de a bikák ezúttal senkit sem ökleltek fel.
2009. július 11. szombat 15:08 - HírExtra
Egy ír férfi szembekerült ugyan egy társaitól lemaradt bikával, de szerencséjére az állat nem öklelte fel, csak meghempergette a földön. A vakmerő résztvevő nagy könnyelműségről tett tanúságot, mert megpróbálta a szarvánál megragadni a 600 kilós állatot.

Az eset ugyanott történt, ahol pénteken egy bika halálosan megsebesítette a 27 éves spanyol Daniel Jimenót. Ez volt az első halálos baleset a pamplonai bikafuttatások történetében 1995 óta, amikor egy bika egy 22 éves amerikai férfit, Matthew Tassiót öklelt fel halálosan.

A pamplonai kórház szóvivője szerint a szombaton oda beszállítottak könnyebb fejsérüléseket szenvedtek.

Az idei, július 14-ig tartó fesztiválon minden reggel hat bikát hajtanak át az óváros utcáin az arénáig, ahol este torreádorok végeznek velük. A résztvevők a bikák előtt futva teszik meg a 825 méteres távot. A fesztivál Ernest Hemingway Fiesta, a nap is felkel című 1926-os regénye nyomán vált világszerte híressé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását