2024. szeptember 8. - Mária, Adrienn

113-an jártak pórul, mert huzogatták a bika "bajuszát"

Tizenhét ember számára végződött kórházi kezeléssel a pamplonai bikafuttatás szombati és vasárnapi napja, összesen száztizenhárman sérültek meg könnyebben a hét végén az életveszélyes spanyolországi látványosságon.
2009. július 12. vasárnap 17:55 - HírExtra
A legrosszabbul az a résztvevő járt, akit vasárnap az aréna bejáratánál kétszer is megdöfött szarvával egy 575 kilós állat. A férfi mellkasán és felsőcombján sérült meg, állapota súlyos - közölte az észak-spanyolországi város mentőszolgálata. Az ügyeletes orvos hozzátette, hogy komolyan aggódnak miatta. Egy másik bikafuttatónak a nyakát hasította fel egy bika szarva.

Szombaton egy ír férfi szembekerült egy társaitól lemaradt bikával, de szerencséjére az állat nem öklelte fel, csak meghempergette a földön. A vakmerő résztvevő nagy könnyelműségről tett tanúságot, mert megpróbálta a szarvánál megragadni a 600 kilós állatot.

Vasárnap is elszakadt az egyik állat a csordától és célzottan támadott egyes résztvevőkre. Pénteken egy ilyen magányos bika okozta egy 27 éves spanyol férfi halálát. 2003 óta ez volt az első haláleset a minden évben nagy tömegeket vonzó eseményen.

A város védőszentje, San Fermin tiszteletére rendezett bikafuttatáson minden reggel hat, viadalra tenyésztett bikát hajtanak át az óváros szűk utcáin az arénáig, ahol torreádorok és matadorok végeznek az állatokkal.

Több száz vakmerő férfi fut a bikák előtt a 825 méteres távon. A bikákat szelíd vezérökrök kísérik, hogy visszatereljék a leszakadt állatokat a csordához. Az egyedüli "fegyver", amellyel a futók távol tarthatják az akár 600 kilogrammos állatokat, egy összehajtott újság. Az idei San Fermin-fesztivál keddig tart.

A pamplonai bikafuttatás Ernest Hemingway Fiesta, a nap is felkel című 1926-os regénye nyomán vált világszerte híressé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását