2024. szeptember 28. - Vencel

A Lokinak a támadójátékot kell eröltetnie

Egyöntetű vélemény, hogy a hazai pályán kiharcolt kétgólos előny ellenére a Debrecennek támadnia kell a továbbjutáshoz a svéd Kalmar vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának szerdai visszavágóján.
2009. július 21. kedd 11:50 - HírExtra
Leandro, a múlt heti első felvonás legjobbja úgy véli, öngyilkosság lenne beállni a svédek ellen a kapu elé és kizárólag a védekezéssel törődni. Bücs Zsolt pályaedző is hasonló véleményen van, mint a brazil származású középpályás:

"Nagyon nagy hibát követnénk el azzal, ha elhinnénk, hogy az első meccsen elért eredménnyel már továbbjutottunk. Nagyon jó a kétgólos előny, de észnél kell lenni. Ha odafigyelünk és ugyanazzal az akarattal futballozunk, mint itthon, akkor meglesz az eredménye.

A debreceni találkozón sok egyszerű passzt elrontottunk, ezekre a hibákra most jobban oda kell figyelni. Nincs szándékunkban végigvédekezni a találkozót, megpróbáljuk a saját játékunkat játszani. A hazai meccsen többnyire rá tudtuk erőltetni az akaratunkat a Kalmarra, erre készülünk most is. Számítani lehet rá, hogy nekünk esnek, de ebben az esetben nagyobb terület jut a támadásokra. A védőik magasak, de nem olyan dinamikusak, amit remélhetőleg ki tudunk majd használni" - mondta Bücs a csapat honlapjának.

A debreceniek repülőgépe 9 órakor szállt fel, s érkezés után a szállodába buszoznak, majd a szerdai mérkőzés időpontjában, azaz 19 órától Herczeg András vezetőedző tart foglalkozást a futballistáknak.

A továbbjutó együttes a harmadik körben a lengyel Wisla Kraków és az észt Levadia Tallinn párharcának győztesével találkozik. Az első, krakkói felvonáson 1-1-es döntetlen született.

A svédek elleni párharc megnyerése azért különösen fontos, mert az a gárda, amelyik továbbjut, mindenképpen főtábláért játszik valamelyik kupasorozatban. Ugyanis a következő, harmadik kör vesztesei nem búcsúznak a nemzetközi porondtól, mivel az Európa Liga-selejtező negyedik, utolsó fordulójában vigasztalódhatnak.

A BL-selejtező harmadik körének győztesei pedig már főtáblára kerülést ünnepelhetik, hiszen a negyedik, utolsó forduló továbbjutói a sorozat 32-es főtábláján folytatják szereplésüket, míg a vesztesek az Európa Liga 48 csapatot számláló csoportkörébe kapcsolódnak be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását