2024. szeptember 28. - Vencel

Már embereken tesztelik a H1N1 vakcinát

Megkezdődtek a világ első humán próbái az újinfluenza elleni vakcinával Ausztráliában - jelentették be szerdán a gyártó cégek képviselői.
2009. július 22. szerda 16:59 - HírExtra
Két biotechnológiai cég kezdte meg felnőtt önkéntesek vakcinájukkal történő beoltását Adelaide városában. A helyi székhelyű Vaxine 300 emberrel a hét elején indította el a humán vizsgálatokat, a melbourne-i CSL hét hónapig tartó tesztsorozata pedig 240 önkéntessel szerdán kezdődött meg. A bejelentés szerint világszerte ezek az első, emberen végzett próbák az újinfluenza elleni vakcinával.

Ausztráliában - ahol a szokásos téli influenzaszezon is tart - eddig legalább 41 ember halt meg a pandémiás H1N1 influenza következtében. "A déli féltekén vagyunk, ahová most a probléma összpontosul" - mondta Nikolai Petrovsky, a Vaxine kutatási igazgatója.
Szerdáig 14 703 igazolt újinfluenzás eset volt Ausztráliában. Világszerte szeptemberre és októberre jósolják a járvány kiszélesedését, amikor az északi féltekén visszatérnek a diákok és a dolgozók nyári szabadságukról.

A CSL reményei szerint eredményeik októberre lehetővé teszik, hogy kormánytámogatású vakcinájukat forgalomba hozzák. Amennyiben a vakcina hatékonynak bizonyul a vizsgálatok során, a kormány 21 millió adagot vesz át ausztráliai felhasználásra.

Petrovsky úgy véli, hogy a Vaxine hatékonysága 6-8 hét alatt kiderül. Ugyanakkor hozzátette: nincs garancia arra, hogy bármelyik vakcina valóban működik majd, mert az új vírus nagyon különbözik a korábbiaktól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását