2024. szeptember 28. - Vencel

Virtuális egyetemtúra

Amerikai egyetemek virtuális túráját ajánlja középiskolásoknak a YOUniversityTV nevű új internetes honlap, hogy még a továbbtanulásra való jelentkezés előtt képet kapjanak az egyetemistákról, az oktatószemélyzetről és érezzék azt a helyet, ahol négy évet vagy annál is többet fognak eltölteni.
2009. augusztus 1. szombat 13:22 - HírExtra
A www.youniversitytv.com honlap videókat mutat be körülbelül 400 amerikai egyetemről az egész Egyesült Államokban, a New Hampshire állam Hanover városában lévő Dartmouth College-től egészen a hawaii Pacific Egyetemig Honoluluban. A rövid filmek megismertetnek a campus jellemzőivel, az ott tanuló egyetemistákkal, az oktatószemélyzettel, leírnak egyes kurzusajánlatokat és olyan helyi attrakciókat, amelyek minden campust megkülönböztetnek.
Az egyetemek nem adnak és nem kapnak pénzt azért, hogy a videójuk a honlapra kerüljön. Az egyetemtúrákat a YOUniversityTV maga készíti - hangoztatta Kathleen Rojas szóvivő.

Az egyetemi látogatások fontosak a középiskolások számára, szakértők azonban úgy vélik, hogy a virtuális rápillantás a campusra nem pótolja a valódi utat. Számos gyermek élni fog a virtuális túrák lehetőségével, de a nagy többségük, ha meg tudja fizetni, felkeresi majd az egyetemeket - hangoztatta Marcia Hunt, aki egyetemi tanácsadó Fort Lauderdale városában.
Hunt szerint a valódi utazások jobban segítik a diákokat annak a felmérésében, hogy miként tudnak beilleszkedni majd egy campusba. Amikor valaki virtuális túrát tesz, elmulasztja az érintkezést az egyetemistákkal - magyarázta.

Viszont nem minden egyetemre vágyó diák - köztük a külföldről pályázók - engedheti meg magának, hogy a campusok körül utazgasson. Számukra a YOUniversityTV fontos szerepet tölt be. A honlap minden videója hasonló formátumú, ami könnyűvé teszi a campusok gyors összehasonlítását. S az oldalra maguk az egyetemisták is felrakhatnak saját mozikat mindennapi életükről.

Néhány nagy név, mint a Georgetown, a Brown, a Wellesley, a Harvard és a Yale azonban még hiányzik a weboldalról. Rojas elmondta, remélik további 100-zal kiegészíthetik a már 400 szereplő egyetemet, amint ezt a campusok és a weblap forgatócsoportjainak időbeosztása megengedi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását