2024. november 26. - Virág

Barna cukor, kristálycukor, kockacukor, gyümölcscukor

Az ember egyik alapvető igénye és örömforrása a cukros ételek fogyasztása. Már emberemlékezet óta édesítjük élelmiszereinket mézzel, náddal, répacukorral. De vajon melyik a legegészségesebb?
2009. augusztus 3. hétfő 01:00 - Kanizsai
Ma már elterjedt dolog a a répa- vagy nádmelasszal színezett barna cukor, A barna kenyér valóban egészségesebb a fehérnél, a cukor esetében azonban nem így van. Valójában csak szemfényvesztés az egész.

" - A répa- és nádcukor a szervezet számára teljesen üres kalória, akármilyen színű. Egyébiránt a cukor természetes színe szürke, tehát az ismert kristályos formára is fehérítés után nyeri el a színét." - mondta a Bornsak Vincefiné Simon Tímea dietetikus.

Az igazi megoldást a gyümölcscukor, azaz a fruktóz jelenti. Ez valóban jóval egészségesebb, mint a többi megoldás. Hogy mért kívánjuk az édes ízt, a szakértő azt mondta: ezt a vágyat már a születéskor magunkban horozzuk, Az anyatej is édes. Nem véletlen, hogy szüleinkre, otthonunkra, szerelmünkre, gyermekeinkre is az édes jelzőt használjuk. Azonban ezen jellegű örömöket is túlzásba lehet vinni. Ha gyermekeinket csokival, nyalókával, fagylalttal jutalmazzuk, szervezetük függőségi helyzetbe kerül. A vércukorszint hirtelen felugrik, majd leesik, eztán újra igényeljük az édességet.
Forrás: Hirextra/Bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását