2024. szeptember 28. - Vencel

Németh Szilárd Deutsch helyén

Németh Szilárd, a Fidesz csepeli politikusa ülhet az Országgyűlésben Deutsch Tamás helyére, aki az Európai Parlamentben megszerzett mandátuma miatt mondott le a magyar parlamentben listán kapott képviselői helyéről.
2009. augusztus 31. hétfő 15:18 - HírExtra
Deutsch Tamás megüresedő képviselői helyéről a Fidesz országos választmánya döntött még júliusban.

A választási eljárási törvény szerint akkor, ha az országos listán megválasztott képviselő "kiesik", a helyére a jelölőszervezet - Deutsch Tamás esetében a Fidesz és a KDNP - 30 napon belül jelentheti be a mandátumot szerző jelöltet (aki szerepelt a párt országos listáján 2006-ban) az Országos Választási Bizottságnál (OVB).

Az új fideszes képviselő mandátumát az OVB hétfőn adta ki, egyhangú döntéssel. Az új képviselő várhatóan az Országgyűlés őszi ülésszakának első ülésén teszi le esküjét.

Deutsch Tamással egy időben a Fidesz egy másik képviselője, Áder János is lemondott országgyűlési mandátumáról az EP-ben szerzett képviselői helye miatt. Áder János azonban egyéniben nyert mandátumot a 2006-os választáson, így helyére november 8-ára időközi választást írt ki az OVB a csornai választókerületben.

Németh Szilárd 1964-ben született Budapesten, házas, két gyermeke van. A Budapesti Tanítóképző Főiskola könyvtár-tanítói szakán, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen közoktatás-vezetői szakon szerzett diplomát. 1996-ban lépett be a Fideszbe, 2002 és 2006 között parlamenti képviselő volt. Jelenleg a csepeli képviselő-testület és a Fővárosi Közgyűlés tagja; utóbbiban az esélyegyenlőségi, foglalkoztatáspolitikai és kisebbségi bizottság elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását