2024. szeptember 28. - Vencel

Bajnai már előre exkuzálja magát?

A kormányfő szerint rendkívüli költségvetési év elé néz jövőre Magyarország, ezért kezdték el az egyeztetéseket a szokásosnál korábban, elsőként az önkormányzati érdekképviseletekkel.
2009. szeptember 4. péntek 14:15 - HírExtra
Bajnai Gordon a Kormány-Önkormányzatok Egyeztető Fórumának ülését követően tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az önkormányzatokkal való találkozóval megkezdődött a társadalmi egyeztetési folyamat a jövő évi büdzséről.

Mint fogalmazott, azt keresik, hogy kevesebb pénzből, kisebb tortából hogyan lehet jóllakni vagy legalábbis túlélni.

Hozzátette: az önkormányzatok a tervek szerint a kevesebb forrás mellé több döntési szabadságot, ám kevesebb feladatot kapnának.

Minden érdekcsoportnak és részcsoportnak a saját működését a visszaeső gazdasághoz kell igazítania, "egy két év alatt összesen 7,5 százalékkal visszaeső gazdasági és bevételi szinthez" - közölte.

Elmondta, az ülésen azt javasolta az önkormányzatoknak, hogy kezdjenek el egy két-három hetes egyeztetés-sorozatot, ahol részterületenként áttekintenék, hol lehetne forrásokat megtakarítani.

Közölte azt is, három területen az önkormányzatok jövőre több pénzhez juthatnak. Az egyik ilyen terület a közbiztonság, ahol a települések plusz forrást kaphatnának a rendvédelem, a rendőrség munkájának a támogatására. Az út a munkához programot is kibővítené a kormány, így az önkormányzatok még több pénzt kapnának a foglalkoztatásra.

A harmadik terület, ahová többletpénzt szán a kormány, a kisgyermekek napközbeni felügyelete, gondozása, a családi napközire bölcsőde támogatása lenne.
A kormányfő azt közölte, "nem fűnyíróval, hanem tételesen válogatva, darabra megnézve, hogy hol fáj legkevésbé", próbálnak pénzt elvenni.

A kormányfőtől az újságírók nem kérdezhettek. Így csak az önkormányzati érdekképviseletek fél órával későbbi sajtótájékoztatóján derült ki, hogy felfüggesztették a költségvetési egyeztetéseket. Az érdekképviseletek figyelemfelhívásnak szánták döntésüket, mert úgy látják, hogy a költségvetési tervezet benyújtása előtt már konkrét számokról kellene beszélni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

lona
2009. szeptember 4. 14:26
Bajnai - "kiexkuzálhatná" magát a kormányból!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását