2024. április 29. - Péter

Egy kis Rolling Stones Miskolcon

Igazi dzsessz-csemegének ígérkező koncert lesz október 6-án a miskolci Művészetek Házában: Tim Ries szaxofonos, a Rolling Stones világkörüli turnéinak állandó szereplője lép fel.
2009. szeptember 28. hétfő 18:41 - HírExtra
A miskolci koncerten Tim Ries az Oláh Kálmán Quartettel közösen lép fel; a zenekarban névadó Liszt-díjas zongorista mellett Orbán György bőgőn játszik, a dobok mögött Balázs Elemér ül, a legnagyobb sztár pedig Tim Ries a szaxofonjával. A csapat a tervek szerint a miskolci est előtt két nappal a fővárosi Take Five dzsesszklubban élőben rögzíti előadását.
Az amerikai dzsessz-szaxofonos két világkörüli turnéján kísérte a Rolling Stones-ot, de olyan kiváló zenészekkel is játszott már együtt, mint John Patittuci, Brian Blade, Red Garland, Bill Frisell, Paul Simon, Lyle Lovett, Stevie Wonder, a Blood, Sweat and Tears vagy David Lee Roth.

Tim Ries először 1999-ben vett részt a Rolling Stones amerikai turnéján; szaxofonon és billentyűs hangszereken játszott. Ezt követően fogalmazódott meg benne, hogy a Stones dalait feldolgozva dzsesszalbumot készítsen. Az ötlet annyira megtetszett Keith Richards-nak, Ronnie Woodnak és Charlie Watts-nak, hogy maguk is játszottak az albumon, amely végül 2006-ban jelent meg, Tim Ries - The Rolling Stones Project címmel. A lemezen olyan nevek működtek még közre, mint John Scofield, Sheryl Crow, Darryl Jones vagy Norah Jones.

Ries tavaly egy újabb Roling Stones feldolgozáslemezt jelentetett meg Music of the Rolling Stones címmel. A szaxofonos eddig öt dzsesszalbumot adott ki szólóban, és több mint száz dalt szerzett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását