2024. szeptember 28. - Vencel

Keller racionalizálná az ORTT-t

Szükség lenne az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerkezetének racionalizálására - mondta expozéjában Keller László (MSZP) az ORTT 2008. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló javaslat hétfői általános vitájában, az Országgyűlésben.
2009. szeptember 28. hétfő 19:16 - HírExtra
A költségvetési bizottság indítványának előadójaként Keller László közölte: érdemes lenne az Országgyűlésnek elgondolkodnia azon, hogy az a szerkezet, amelyben létrehozták az ORTT-t, illetve munkaszervezet, fenntartható-e, nem kellene-e bizonyos racionalizálási lépéseket megtenni.

"Én úgy gondolom, és a bizottság ezt az álláspontot osztotta, hogy szükség lenne egyfajta racionalizálásra" - mondta, hozzátéve, hogy nem egyszerűen a szervezet átalakítása jöhet szóba, hanem végig kellene gondolni, milyen feladatokat kell végrehajtania az ORTT-nek.

Megjegyezte azonban, hogy véleménye szerint a jelenlegi Országgyűlés már nem képes arra, hogy egy ilyen nagy léptékű feladatrendszert végiggondoljon, de a következő plénumnak " meg kell fontolnia azt, hogy ilyen formában kell-e egy ilyen országos testületet működtetni és feladattal ellátni".

A vitában egyedül Cser-Palkovics András (Fidesz) szólalt fel, aki azt mondta: minden évben ugyanaz az alapprobléma merül fel az ORTT költségvetésének végrehajtásáról szóló javaslat vitájában, miszerint ugyan a testület költségvetése számszakilag teljesen rendben van, addig "van egy olyan átcsoportosítás, amellyel gyakorlatilag egy kétharmados jogszabályt feles jogszabállyal ír át az Országgyűlés". Ezért - mint minden évben - idén is tartózkodni fog a Fidesz a szavazásnál - közölte.

Az általános vitát Pelczné Gáll Ildikó levezető elnök lezárta, a következő ülésen a javaslat elfogadásáról dönt a Ház.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását