2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

A páston ma kiestünk, de még van hol küzdeni

Az asszók mellett a pátokon kívül is zajlik egy verseny a törökországi vívó-világbajnokságon: a 2011-es vb rendezésére pályázók közül a komolyabb szándékkal bírók önálló standdal jelentek meg az antalyai Expo Centerben.
2009. október 4. vasárnap 19:10 - HírExtra
A három év múlva esedékes világbajnokságért Várna, Krakkó, Tiencsin (Tienjin), Catania és Budapest jelentkezett, utóbbi kettő ezúttal is igyekszik maga mellé állítani a szövetségeket, a majdani döntéshozókat. Vasárnaptól egymás mellett áll a két stand, nagyjából azonos felszereltséggel, brossúrákkal, bemutatkozó filmmel, informátorral. A magyar küldöttség tagjai otthonról megkapták a Budapest pályázó város feliratú egyenpólókat - a többség fel is húzta -, így a hatalmas kiállítási teremben gyakran látni mozgó "reklámhordozókat".

A jelenleg zajló világbajnokság jó alkalom az utolsó személyes találkozókra. Emiatt (is) érkezett Antalyába Szalay-Berzeviczy Attila, a magyar szövetség társelnöke, a pályázati bizottság vezetője, akit lobbitevékenységében többek között Kamuti Jenő, a nemzetközi szövetség (FIE) örökös tiszteletbeli alelnöke, Kulcsár Krisztián FIE-bizottsági tag, illetve Szabó Bence olimpiai bajnok kardvívó támogat.

Az aktivitásra szükség is lehet, már csak azért is, mert az olaszok szintén nagyon komolyan gondolják a pályázatot. Az elmúlt időszakban több alkalommal megpróbálták rávenni a magyarokat, hogy lépjenek vissza, azzal a felajánlással, hogy a 2012-es olimpia utáni első világbajnokság, azaz a 2013-as elnyeréséért támogatni fogják.

A magyar pályázat azonban továbbra is versenyben van, olyannyira, hogy hétfő este fogadás lesz a szövetségi elnökök, csapatvezetők, illetve a FIE vezérkara számára. A szándékok direkt célba juttatása komoly segítséget jelenthet ahhoz, hogy a londoni játékok előtti utolsó teljes programú világbajnokságnak Budapest, közelebbről a Syma Sport- és Rendezvényközpont adhasson otthont.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását