Megnyitotta kapuit a Budavári Pálinka- és kolbászfesztivál
A szervezők szerint az első napon 2500 látogató kóstolta meg a hungarikumokat, az ízletes pálinkákat és a finom kolbászokat a Suhancos és Lajkó Félix koncertje alatt.
2009. október 9. péntek 15:39 - HírExtra
Idén kétszer akkora helyen várják a vendégeket a Budavári Pálinka-és Kolbászfesztiválon, mint tavaly. A főváros legszebb helyszínén 19 pálinkás cég, 8 kolbászkészítő kínálja finomságait a hétvége folyamán, egészen vasárnap estig.
A rendezvény az igazi értékekre és a hagyományőrzésre hívja fel a figyelmet, legfőképpen az igazi magyar pálinkára, amely hungaricumként van nyilvántartva. A fesztiválon a legtöbb ital negyven fokos, de vannak kuriózumok is, mint például a legerősebb magyarbólyi törköly, amely 70 fokos.
Sztárok a fesztiválon
A szilvapálinka mellett népszerű a gönci barack, sajmeggy, cseresznye, szeder és a szőlőből készült nedűk. A látogatók egy új édességet is megkóstolhatnak a hétvégén: a chokolitza-t a mangalica töpörtyűvel töltött étcsokoládét.
Lajkó Félix után a többi napon fellép még a Zuboly, Pál utcai fiúk, Szalonna és bandája. Takács Eszter, Ganxsta Zollee és a Kartel jazz version.