2024. június 29. - Péter, Pál

Az MSZP a legszegényebbek zsebében turkál?

Arra kéri a Fidesz a kormánypárti képviselőket, ne a legelesettebbek zsebében kotorásszanak, mert ott már nincs mit keresni. Czomba Sándor, az ellenzéki párt képviselője ezt az "egy család, egy segélyezett" elvvel kapcsolatban mondta szerdán Budapesten.
2009. október 21. szerda 12:18 - HírExtra
Czomba Sándor sajtótájékoztatóján kiosztott egy táblázatot, amellyel bemutatta: egy két gyermekből és két felnőttből álló család esetében, ha egyik felnőtt sem dolgozik, de az "egy család, egy segélyezett" elv alapján csak egyikük jogosult rendelkezésre állási támogatásra (rát), akkor a négytagú családnak a családi pótlékkal együtt havi 55.100 forintból kell megélnie.

"55.100 forintból legfeljebb éhen halni nem lehet" - fogalmazott a szakpolitikus, aki úgy látja: a Bajnai-csomag a legszegényebbeket sújtja.

Szerinte a kormány arra ösztönzi az embereket, hogy ne vállaljanak a versenyszférában munkát, mert jobban járnak, ha inkább a szociális ellátórendszer "nagykapuit meg kiskapuit próbálják kihasználni".

Czomba Sándor úgy vélekedett, teljesen rossz az az irány, amellyel a kormány kezeli a foglalkoztatást, ugyanis a döntő többségében értelmetlen munkát adó közcélú foglalkoztatást nagyobb mértékben finanszírozza, mint amennyit munkahelymegőrző támogatásra kérnek a munkáltatók az esetek többségében.

A jövő évi költségvetés tovább mélyíti a foglalkoztatási válságot, nyomaiban sincs benne jelen a gazdaságélénkítés, a munkahelyteremtés, ezért alkalmatlan a probléma kezelésére - közölte a fideszes országgyűlési képviselő.

Budai Bernadett kormányszóvivő a közelmúltban jelentette be, hogy a kormány döntése nyomán megváltoznak jövőre a rát szabályai: azokban a családokban, ahol két vagy több aktív, tartósan munkanélküli van, e támogatásra csak az egyikük lehet jogosult. Az új szabályok csak azokra a családokra vonatkoznak, ahol két vagy több rát-ban részesülő ember van: ahol egy rát-os és egy szociális segélyen lévő van, jövőre nem változik semmi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását