2024. október 6. - Brúnó, Renáta

Merénylet a síneken, egy vonat kisiklott

Robbanás történt szerdán egy grúziai vasúti pályán, a Moszkva által támogatott egyik szakadár terület, Abházia közelében, és kisiklott egy olajszállító szerelvény több vagonja.
2009. október 21. szerda 12:23 - HírExtra
A tbiliszi hatóságok szerint merényletről van szó, amelyhez hasonló már több előfordult a térségben. A grúz vasút szóvivője szerint TNT-t használtak a robbantás céljára a tengerparti Poti, illetve Szenaki városok közötti vonalon, amely körülbelül 30 kilométerre húzódik Abháziától. A robbanásban megrongálódtak a vágányok, a tartálykocsik, betörtek a környező házak ablakai, de személyi sérülés nem történt. A szabotázs miatt a vasútvonalon egy ideig mindenképpen áll a forgalom.

Poti egyike a két fő grúz kikötővárosnak, a másik Batumi. Főleg Batumin, de Potin keresztül is jelentős mennyiségű olajat szállítanak Azerbajdzsánból és Közép-Ázsiából Európába.

A tavalyi grúz-orosz háború óta több robbantásos merényletet követtek el az ország nyugati részén. Emberéletben ezek ritkán okoztak kárt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását