2024. október 5. - Aurél

A szegény gyerekek gyakrabban halnak

Négyszer nagyobb eséllyel vesztik életüket közúti balesetben a szegényebb területeken élő gyermekek, mint gazdagabb társaik Nagy-Britanniában - derül ki egy brit parlamenti bizottság által közzétett jelentésből.
2009. október 24. szombat 15:09 - HírExtra
Bár Nagy-Britannia közúti halálesetek szempontjából a világ legbiztonságosabb országai közé tartozik, a gyerekáldozatok száma "elfogadhatatlanul magas" - hangsúlyozták közkiadásokat vizsgáló bizottság tagjai.

A képviselők felhívást intéztek a közlekedési minisztériumhoz közútbiztonsági intézkedések bevezetését, egyebek közt fekvőrendőrök telepítését, 20 mérföld/órás zónák kijelölését és sebességmérő kamerák felállítását sürgetve.

A jelentésben azt is kimutatták, hogy az elmaradottabb, szegényebb területeken élő gyerekek négyszer akkora valószínűséggel vesztik életüket közúti balesetben, mint jobb környéken élő társaik. A bizottság szerint ez azzal magyarázható, hogy ezeken a helyeken több gyermek sétál felügyelet nélkül, és az iskolából hazatérőben többen gyalogolnak az utak közvetlen közelében.

"A minisztériumnak zéró toleranciát kell tanúsítania a gyermekek életét követelő balesetekkel szemben" - nyilatkozta Edward Leigh, a bizottság elnöke, aki szerint a kormánynak kiemelt helyen kellene kezelnie az elmaradott területek közútbiztonsági fejlesztését, különös tekintettel a gyerekekre.

A jelentés szerint a kerékpárosok által elszenvedett balesetek - sérülések és halálesetek - száma csökkent az 1990-es évek közepétől, 2004 és 2007 között azonban újra növekedésnek indult. A kerékpárosok azonban a balesetek okozóinak oldalán is szerepelnek: a bizottsági anyag nehezményezi, hogy a minisztérium nem kezeli súlyának megfelelően azt a tényt, hogy a biciklisek egy része a járdán közlekedik, és nem veszi figyelembe a piros jelzéseket, ezáltal veszélyt jelent önmagára és más közlekedőkre nézve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását