2024. július 7. - Appolónia

Veszélyes a 6-os út tolnai szakasza

Több személyi sérüléssel járó baleset történt eddig az idén Tolna megye útjain, mint a tavalyi hasonló időszakban; a megye legveszélyesebb szakasza továbbra is a 6-os főút - derül ki a megyei rendőr-főkapitányság legújabb kutatásából.
2009. október 26. hétfő 20:10 - HírExtra
A "halálútnak" is nevezett 6-os Tolna megyei szakaszán október közepéig 51 sérüléses baleset történt, ezek közül 9 volt halálos kimenetelű - közölte Szecsei Zsolt, a főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. Az elmúlt év hasonló időszakában ugyanitt összesen 50 baleset járt sérüléssel és heten vesztették életüket.

Az elemzések szerint különösen veszélyes a 6-os út Paks és Dunakömlőd közötti szakasza, a siófoki elágazó és a "vörös keresztként" ismert tolnai elágazó. A kutatás alapján a második legveszélyesebb a 65-ös út, itt tizenhét balesetben ketten haltak meg 2009-ben. A legkevesebb - egy-egy - baleset az 52-es és az M9-es úton történt.

Szecsei Zsolt elmondta: a rendőrség több forgalomtechnikai beavatkozást is javasolt a közútkezelőnek, a többi közt körforgalom kialakítását a siófoki elágazónál, ezt 2010-ben építik meg.

Jelenleg a 61-es főút 67-es kilométerszelvényénél, Nagykónyi határában tervezik a burkolat csúszásmentesítését, a záróvonalra pedig prizmákat helyeznek el. Ezen a szakaszon 2007 és 2009 között tizenöten sérültek meg és ketten haltak meg közlekedési balesetben - tette hozzá.

A főkapitányság adatai szerint az idén eddig több, 349 baleset járt sérüléssel Tolna megye útjain. Ezek közül 21 végződött halállal, míg 2008-ban 39-en vesztették életüket az utakon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását