2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Fidesz: Varga az MSZP-nél rasszistázzon!

Varga László és társai jobban tennék, ha az MSZP-hez fordulnának, és ott rasszistáznának - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-vel kedden.
2009. október 27. kedd 19:51 - HírExtra
A Fidesz közleményében arra reagált, hogy Varga László kedden közölte: az MSZP felszólította Orbán Viktort és Sólyom Lászlót, hogy nagyon határozottan lépjenek fel a szélsőségesekkel szemben. Azt kérték továbbá, hogy a Fidesz ne adjon menlevelet a szélsőségeseknek.

"Emlékeztetünk az MSZP-s Pásztor Tiborra, aki blogjában +díszzsidókról+ írogatott, vagy éppen Gyurcsány Ferencre, aki minden nap egy olyan villából indul pénzt osztogatni az MSZP-s holdudvarnak, amelyet (...) előbb a nyilasok, aztán a kommunisták koboztak el zsidó tulajdonosától" - írja a helyettes szóvivő.

A közlemény ismerteti Döry Miklós, XIII. kerületi MSZP-s önkormányzati képviselő egyik testületi ülésen elhangzott beszédét is, amelyben a Fidesz szerint a képviselő portugáloknak nevezte a romákat és azt mondta: "az odajáró kisebbség teszi ki az óvoda minimum ötven, de inkább hatvanöt százalékát. Ebből következik az, hogy azt, amit a költségvetésben nem kapnak meg, mint kisebbség, azt megpróbálják másképp pótolni, és rengeteg, nem annyi a lopás, mint egy normál iskolában".

Varga László szocialista képviselő keddi sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy egy országban, ahol a szélsőségesek teret nyernek, ott a szavakat a tettek követik. Emlékeztetett arra, hogy a fideszes Molnár Oszkár milyen kijelentéseket tett a várandós roma nőkről. Hozzátette, hogy az ellenzéki képviselő szerint a melegeket is börtönbe kellene zárni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását