2024. július 4. - Ulrik

Magyar felirat a szlovákiai buszokon?

Nem sért törvényt a Szlovák Autóbusz-közlekedési Vállalat magyar nyelvű buszfeliratokkal, ezt közölte a szlovák kulturális minisztérium egy panaszra válaszolva - írja az Új Szó című pozsonyi napilap pénteki számában.
2009. október 30. péntek 11:55 - HírExtra
Két dél-szlovákiai városban, először Révkomáromban, majd Párkányban (Stúrovo) szeptember eleje óta írják ki a helyi buszok elektronikus kijelzőin a megállók magyar nevét is. A kétnyelvű feliratok ellen a Matica Slovenská szlovák kulturális szervezet párkányi vezetője ezért panaszt tett a kulturális tárcánál. A minisztérium most megállapította, hogy nem történt törvényszegés. "Az adott közlekedési vállalaton múlik, hogy feltünteti-e a megállók nevét a kisebbség nyelvén" - közölte a minisztérium álláspontját Jozef Bednár szóvivő.

A lapban Csepregi Zoltán, a Szlovák Autóbusz-közlekedési Vállalat párkányi kirendeltségének vezetője elmondta: a jogszabályok megengedik, hogy a szlovák mellett más nyelvű feliratok is szerepeljenek a kijelzőkön.

A feltétel csupán az, hogy nem lehetnek a szlovák feliratnál nagyobb betűvel írva, s nem előzhetik meg a szlovák nyelvű kiírást
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását