2024. szeptember 28. - Vencel

Voga: A média 9/11-e történt meg Magyarországon!

Közel egymillióan csatlakoztak olyan petíciókhoz, melyek a két leghallgatottabb kereskedelmi rádió, a Sláger és a Danubius elhallgattatása ellen emelnek szót.
2009. november 2. hétfő 11:19 - HírExtra
Különböző közösségi oldalakon is megjelentek azok a mozgalmak, melyek a két rádió megszűnése ellen tiltakoznak. Az ORTT döntése értelmében ugyanis november 18-án éppen erre fog sor kerülni, és a megszűnő Sláger és Danubius helyén Klassz és Neo néven új csatornák indulnak.

– Továbbra sem nyilatkozhatok a részletekről, de nagyon megható, ahogy a hallgatók reagálnak, követem én is a közösségi portálokon, az interneten az összefogást; a kérdés már csak az, hogy lehet-e bármi eredménye – fejtegette véleményét szomorúan Sebestyén Balázs, a Danubius Pirítós műsorvezetője.

Voga János félelmében pedig erőszakot vizionál.
– Kicsit félelemmel tölt el, hogy ennyien kiállnak mellettünk. Főleg az zavar, hogy irányíthatatlanná válhat a szimpátiamozgalom. Bocsival egy véleményen vagyunk; bár jólesik, hogy ennyien szeretnek, de erőszakot semmiképpen sem akarunk. A média 9/11-e történt meg Magyarországon: terrorcselekmény a demokrácia és a sajtószabadság ellen – adott hangot aggodalmának és kemény véleményének Voga János.

Bár hatalmas méretű spontán népi mozgalom indult a két rádió megmentéséért, Kolláth György alkotmányjogász szerint korai lenne az öröm Lali király, Bocsi és Balázs rajongói számára.

– Népi mozgalom, aláírásgyűjtés lehetséges, de eredménytelen lesz. Sőt a két rádió megmentésére népszavazást sem lehet kiírni. Ezt az Országos Választási Bizottság azonnal elutasítaná, ugyanis a frekvenciakiosztás tekintetében az Országgyűlésnek nincs hatásköre. Mint közigazgatási szerv, az ORTT az illetékes, amely meghozta a döntést – vélekedik az alkotmányjogász, aki szerint eredménnyel lehetne viszont bíróságon perelni a testületet.

– Nem elég indok, hogy nem tetszik a döntés, de jogszabály-értelmezési vagy súlyos eljárási hibára eredménnyel lehet hivatkozni. Mint ismeretes, az ORTT „pénz beszél, kutya ugat" indokkal hozta meg döntését: az Advenio nyerte a Danubius Rádió frekvenciájáért folyó versenyt, a Sláger helyén az FM1 konzorcium sugározhatja adását ezentúl. A Sláger bíróságon támadja meg a médiahatóság döntését – ad reményt a hallgatók ezreinek Kolláth.
Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását