2024. szeptember 28. - Vencel

A Nemzeti Hírközlési Hivatalon múlik minden

Mivel az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerdán aláírta a szerződést a két "pártrádióval", a Nemzeti Hírközlési Hivatalon múlik, hogy megadja-e a rádióengedélyt a két adónak - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke, független képviselő szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. november 4. szerda 17:53 - HírExtra
Hozzátette: az ORTT múlt szerdán döntött úgy, hogy a 11 éve a magyar költségvetésbe milliárdokat befektető cégek, a Danubius és a Sláger Rádió helyett két nem üzleti, hanem erős politikai háttérrel rendelkező vállalkozásoknak ítélik a frekvenciákat.

Kiemelte, mivel az ORTT ezen a héten szerdán aláírta a szerződést a két "pártrádióval", a Nemzeti Hírközlési Hivatalon, azaz egy kormányhivatalon múlik az, hogy megadja-e a rádióengedélyt a két adónak vagy pedig eljárását a bíróság jogerős döntéséig felfüggeszti.
Mint mondta, most kiderülhet, hogy a miniszterelnök és a kormány a törvényesség, a sajtószabadság és a korrupció elleni harc mellett áll vagy pedig "cinkosává válik egy becstelen eljárásnak".

Dávid Ibolya szerint már az ORTT döntése előtt voltak olyan jelek, hogy a két frekvencia sorsa nem a gazdasági racionalitás alapján, törvényes eljárásban dől el, hanem politikai "mutyizás" alapján, szerinte törvénytelen módon.

Véleménye szerint ezt jelezte, hogy az ORTT döntését megelőzően a törvényes eljárás érdekében megszólalt a köztársasági elnök, a miniszterelnök, a versenyhivatal elnöke és az ORTT elnöke is.

Az MDF elnöke közölte: mielőtt az ORTT ezen a héten szerdán aláírta a szerződést a két "pártrádióval", még felmentette őket a pályázat feltételéül szabott kötelezettségektől, miszerint az általuk jelenleg használt frekvenciákat vissza kell adniuk.

Elmondta, hogy hétfőn interpellálni fogja Bajnai Gordon miniszterelnököt a Parlamentben a frekvenciapályázatok kapcsán.

Az Országgyűlés házszabálya szerint a független képviselőktől havonta egyszer egy interpelláció és egy szóbeli kérdés elhangozhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását