2024. szeptember 28. - Vencel

Dávid Ibolya a sióagárdi pártszervezet tagja

Dávid Ibolya pártelnök az MDF sióagárdi szervezetének tagja lett még a párt tamási szervezetének megszűnése előtt - derül ki abból a közleményből, amelyet az MDF Tolna megyei választmányának elnöke juttatott el egy napilap cikkére reagálva pénteken az MTI-hez.
2009. november 6. péntek 15:06 - HírExtra
Horváth István közölte: Dávid Ibolya október 15-ével regisztráltatta magát a sióagárdi szervezetnél. Utalt arra, hogy a párt országos választmánya október 17-i hatállyal oszlatta fel az MDF tamási szervezetét, amelynek Dávid Ibolya is tagja volt. A feloszlatás a tamási tagság tudomásával, egyetértésével történt.

A megyei választmány elnöke az MTI-nek elmondta: a feloszlatásra azután került sor, hogy egy korábbi taggyűlésen a tamási tagok jelentős része elhatárolódott Bokros Lajostól.

"Úgy láttuk értelmesnek, ha kimondjuk a szervezet feloszlatását, és a régi tagok közül, aki egyetért ezzel a politikai iránnyal, az később visszalép" - tette hozzá. Horváth István megerősítette az MDF elnöke által korábban elmondottakat, miszerint a tamási szervezet már újjáalakult.

Dávid Ibolya pénteki sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva szintén szólt arról, hogy a MDF-nek Tolna megyében a tagja. "Az MDF-nek tagja voltam, tagja vagyok és tagja leszek" - jelentette ki.

A Magyar Hírlap pénteki számában azt írta: kérdéses, hogy Dávid Ibolya az MDF tagja-e még. A lap közölte, hogy Dávid Ibolya a tamási alapszervezet tagja volt, azt azonban az országos választmány feloszlatta, az alapszabály szerint így a tagok párttagsága is megszűnik.

A lap kitért arra: Dávid Ibolya szerdán a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában megerősítette a feloszlatást, de azt mondta, hogy rögtön újjá is alakult a szervezet. A cikk szerint a régi tagok nem tudnak arról, hogy új MDF-szervezet alakult volna a kisvárosban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását