Wahabi Nourinak hívják a 2010-es év legjobb szakácsát Németországban; a marokkói születésű séf Hamburgban dolgozik, a legjobb szakácsnak pedig azért választotta a Gault Millau francia étteremkalauz, mert "a gazdasági válság ellenére iránymutató koncepciót dolgozott ki a vendégek eltűnése ellen, kreatív aromakonyhája pedig a divatos nemes termékek és drága luxus nélkül" varázsolja el a vendégeket.
2009. november 16. hétfő 23:14 - HírExtra
A Michelin kalauz riválisának számító Gault Millau a maximálisan adható 20-ból 18 pontot adott a casablancai születésű séf Piment nevű éttermének. A Gault Millau dicshimnuszokat zengett Nouri egyszerű, de lenyűgöző ételeiről, és kiemelte, hogy a séf mindössze 65 euróból állított össze fantasztikus ételkölteményeket két személyre.
A kalauz kiemelte Nouri tonhaltartárját, amelyet különleges waffellel és karamellizált ecettel tálaltak. Szintén nagyon ízletesnek találták a séf fehér borban és bouillonban párolt ökörhúsát, amelyet a gorgonzolához hasonló marokkói vajjal tett még ízletesebbé. Ezeket a fogásokat málnás-mentás sorbettel tálalt Weinberger-barack, és jeges narancsvirágtea tette tökéletessé.