2024. szeptember 29. - Mihály

Jó jel, hogy gyorsan reagáltak

Jó jel, hogy a politika gyorsan reagált arra a nyilatkozatra, amelyet kilenc nagykövetség fogalmazott meg, és a magyarországi befektetői klímát negatívan befolyásoló tényezők veszélyeire hívja fel a figyelmet - mondta szerdán Alexa Noémi, a Transparency International (TI) Magyarország ügyvezető igazgatója az MTI-nek arra utalva, hogy Bajnai Gordon a jövő hétre találkozót beszélt meg az érintett nagykövetekkel.
2009. november 18. szerda 22:53 - HírExtra
Alexa Noémi hangsúlyozta ugyanakkor: az a lényeg, hogy ennek a találkozónak legyen kézzel fogható eredménye.

Elmondása szerint a TI-hez is eljutottak panaszok az érintett országoktól a befektetői környezettel, így a közbeszerzési ügyekkel kapcsolatban, de nem akart találgatásokba bocsátkozni arról, hogy a nagykövetségek milyen "nem transzparens viselkedésre" céloztak.
Az Amerikai Egyesült Államok, Belgium, Franciaország, Hollandia, Japán, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia és Svájc nagykövetségeinek közös támogatásával kiadott dokumentumban azt írták: visszatarthatják a külföldi befektetőket a magyarországi "nem transzparens viselkedésről" szóló jelentések. Különös aggodalommal figyelik e viselkedés "jelentős megnyilvánulásait, amelyek hatással vannak a befektetőkre a közszolgáltatások, a műsorszolgáltatás és az országos közlekedési infrastruktúra egyes területein".

Szollár Domokos kormányszóvivő az állásfoglalásra úgy reagált: a válságkezelő kormány egyik legfontosabb feladata a külföldi befektetői bizalom erősítése az országban, és a Bajnai-kormány e téren is komoly sikereket tud felmutatni.

Elmondta azt is: Bajnai Gordon miniszterelnök a jövő hét elejére konzultációra hívta meg a közleményt kiadó országok Budapestre akkreditált nagyköveteit, hogy személyes találkozó keretében tájékoztassa őket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását