2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Bezuhant Obama népszerűsége

Amerikai elnökké választása óta első ízben csúszott 50% alá Barack Obama népszerűsége a tekintélyes Gallup intézet felmérése szerint.
2009. november 21. szombat 13:33 - HírExtra
Obama támogatottsága az utóbbi hónapokban - a független és az ellenzéki republikánus szavazók egy részének elfordulása miatt - már többször 50%-os értékre süllyedt, de mindeddig nem esett az alá. Tevékenységét jelenleg a megkérdezettek 49%-a helyesli, 44%-uk nem ért vele egyet - közölte a Gallup. A Politico hírportál kommentárja szerint a statisztika aggasztó üzenet a Fehér Háznak, de még valószínűleg nincs ok pánikra. A legendás republikánus elnök, Ronald Reagan népszerűsége jóval 40% alá esett, amikor első mandátuma idején recesszió sújtotta az országot.

A Gallup Obama beiktatásakor még 69%-os támogatottságot mért. Liberális elemzők szerint az elnök népszerűségét megtépázó tényezők között említik az egészségügy reformjáról zajló kiélezett vitát, valamint azt, hogy a gazdaság még mindig gyengélkedik. Az amerikaiak jelentős részének nem tetszik, hogy az Obama-kormány hatalmas központi költekezésekkel igyekszik megoldani a gazdasági nehézségeket, s emiatt egekbe szökött az államháztartási hiány.

Néhány napja a Quinnipiac Egyetem felmérése szólt arról, hogy az Obama működését helyeslők aránya 48 százalékra olvadt, a konzervatív Fox News hírtelevízió kimutatásában az elnök támogatottsága még alacsonyabb, 46 százalékos szinten áll. Míg azonban ezen kutatások csak a regisztrált szavazók véleményét tükrözik, a Gallup szélesebb mintából merített.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását