2024. szeptember 28. - Vencel

Hálaadás és H1N1 Amerikában

Új közegészségügyi tájékoztató kampány kezdődött a H1N1-vírus terjedése kapcsán az Egyesült Államokban a csütörtöki hálaadás ünnepe előtt.
2009. november 25. szerda 20:58 - HírExtra
Ekkor hagyományosan sokan utaznak el pihenni, zsúfoltak a repülőterek és a bevásárlóközpontok, s évek óta mindig több az influenzás megbetegedés. A szövetségi Betegségmegelőzési Központ (CDC) vezetői aggódnak az ünnepi hétvége miatt, annak ellenére, hogy országosan visszaszorulni látszik a járvány. Az utóbbi hetekben kevesebb államban van járvány, és augusztus vége óta hétfőn fordult elő első ízben, hogy országosan egyetlen iskolát sem kellett bezárni az influenza miatt.

Az eddigi influenzás fertőzéseket szinte kizárólag az új vírus okozta. Az egészségügyi hatóságok a forgalmasabb közlekedési csomópontokon plakátokat helyeztek el, amelyeken az alapvető higiéniai előírások betartásának szükségességére hívják fel az utasok figyelmét. A CDC arra biztat mindenkit, hogy oltassa be magát az új és az általában csak november végétől támadó hagyományos influenza ellen is, minél sűrűbben mosson kezet, és zsebkendőbe köhögjön vagy tüsszögjön.

A hálaadás hosszú hétvégéjén a várakozások szerint 33 millió amerikai kerekedik fel, hogy autóval kiruccanjon valahova, s repülőgéppel is többen fognak utazni, mint tavaly.

Az Amerikában sertésinfluenzaként is emlegetett új vírus eddig 22 millió embert betegített meg, 98 ezren kerültek kórházba, és az áldozatok száma, az első, áprilisi megerősített haláleset óta elérte a 4 ezret.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását