2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

MSZP humor és János kórház

Az MSZP szerint Bárándy és Társai Ügyvédi Irodának nincs szerződéses kapcsolata a János kórházzal, míg a Csiha és Társai Ügyvédi Iroda sem kap százmillió forintot a kórháztól.
2009. november 25. szerda 20:44 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője szerdán az MTI-vel közölte: tudomásuk szerint a Bárándy és Társai Ügyvédi Irodának nincs szerződéses kapcsolata a Szent János kórházzal.

Hozzátette: a Csiha és Társai Ügyvédi Iroda pedig akkor keresett a János kórházban százmillió forintot, amikor Pesti Imre sógora a Bajcsy-Zsilinszky kórházban, azaz soha. Utalt arra, hogy Pesti Imre a Bajcsy-Zsilinszky kórház felügyelő tanácsának elnöke.

A szóvivő azt mondta, ha ilyen jól informált Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője, akkor tegye fel a kérdést: ismeri-e a Pokorni Zoltán országgyűlési képviselő és polgármester által előszeretettel preferált Jaczkovics Ügyvédi Iroda Szent János kórházzal kapcsolatos tevékenységét.

Azt se felejtse el megkérdezni magától Pesti Imre, hogy Latorczai János fideszes képviselő fia kap-e szakértőként juttatást a Főváros Önkormányzat Egészségügyi Bizottságától? - közölte Nyakó István.

Az MSZP szóvivője elmondta: véleményük szerint mindenkinek, akinek a törvényi előírásoknak megfelelő szerződése van egy megbízóval, annak kötelessége a szerződésben foglalt feladatokat időben, megállapodott tartalommal és minőségben elvégezni, majd fillérre pontosan elszámolni.

Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: számításaik szerint körülbelül 100 millió forintot "tett el" a fővárosi János kórházzal kötött szerződése nyomán a Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda, valamint a Csiha Judit és Társai Ügyvédi Iroda.

A részletekről szólva kifejtette, a János kórháznak öt jogi tanácsadó céggel, jogi irodával megkötött szerződése mellé került az újabb két szerződés: az egyik a Bárándy és Társai Ügyvédi Irodával, a másik pedig a Csiha Judit és Társai Ügyvédi Irodával. "A szocialista politikusok az egészségügyet sem kímélik, az egészségügyből is forrásokat vonnak ki" - mondta.

A János kórház az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hangsúlyozta: a 2008. január 1-jei kórházegyesítéskor (Szent János Kórház, Szent Margit Kórház, Budai Gyermekkórház) az integrált kórháznak négy ügyvédi irodával volt szerződése. Ezek között szerepel a sajtótájékoztatón is említett Csiha és Társai Ügyvédi Irodával (2006. január 1-je óta), valamint a Bárándy és Társai Ügyvédi Irodával megkötött szerződés is. "Nem felel meg tehát a valóságnak, hogy ezek új szerződések, valamint a hét iroda foglalkoztatása sem felel meg a valóságnak" - közölték.

Mint írták, a négy iroda közül az egyikkel még tavaly megszűnt az együttműködés, és helyére egy másik lépett. A Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda a kórházösszevonáskor, a Szent Margit Kórházzal kötött szerződés alapján állt kapcsolatban a Szent János Kórházzal, amelyet azonban a kórház már korábban felmondott. Jelenleg tehát három ügyvédi irodával van szerződése az intézménynek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását