2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

"Káros, amit a kormányzat tesz"

Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) felszólítja a kormányt, hogy függessze fel a kórházi kapacitáselosztások további korlátozását, mert az szakmailag káros és aggályos - ismertette a NEK egyik határozatát Kubányi Jolán, a NEK levezető elnöke a grémium csütörtöki ülése utáni budapesti sajtótájékoztatón.
2009. november 26. csütörtök 19:16 - HírExtra
A kerekasztal szerint a kapacitáskihasználtságra vonatkozó elemzés nem veszi figyelembe a térségi népegészségügyi adatokra lebontható valódi ellátási igényeket - mondta az elnök.

A NEK továbbá támogatja a végzős orvosok és rezidensek anyagi követelését, mert a grémium szerint is egyre súlyosabb helyzetbe kerül az ágazat a szakorvoshiány miatt. Kubányi Jolán ehhez hozzátette: a szakdolgozói létszám is aggasztó, mint mondta, tavaly óta megduplázódott azok száma, akik külföldön próbáltak szerencsét.

Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, az utolsó pillanatban került ki a gyógyszer-gazdaságossági törvényt módosító javaslatok közül az, hogy az újonnan létrehozott patikáknak valódi többletszolgáltatásokat kelljen végezniük. Véleménye szerint feltételül kell szabni többi között a heti 84 órás nyitva tartást és az állandó készenléti ügyeletet a patikaalapításnál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását