Belgrádi vendéglősök hagyományos étrenddel küzdenek a H1N1 ellen
Az új vírus ellen a belgrádi vendéglősök a hagyományos szerb konyhával veszik föl a küzdelmet, azaz sok fokhagymás és savanyú káposztás ételt kínálnak.
2009. december 22. kedd 09:19 - HírExtra
Az új étlap szerint maradnak a rostonsült húsok, de melléjük sopszka vagy savanyú káposztasalátát kínálnak sok fokhagymával.
A menühöz természetesen egy pohárka házi birs- vagy körtepálinka, netán törkölypárlat jár. Mindez feleannyiba kerül (alig több mint 1000 forintnyi dínár), mint az új vírus oltóanyaga - írta a belgrádi Blic.
A régi belgrádi vendéglők szinte valamennyien visszatértek a hagyományos fokhagymához és savanyú káposztához, mellé pedig házi pálinkát adnak. Ezek kombinációja a legjobb védekező szer a H1N1 vírus ellen - legalábbis Drago Dobrilovic, a legöregebb belgrádi kávéház, a Znak Pitanja tulajdonosa szerint.