2024. szeptember 16. - Edit

"Fincsi csapat" az európai fiatalok egészségéért

Végső szakaszába érkezett az egészséges táplálkozást népszerűsítő internetes kincsvadászat-játék, amelyben - az Európai Bizottság által életre hívott "fincsi csapat" segítségével - az unió 27 tagállamának fiataljai tehetik próbára a kiegyensúlyozott étkezéssel és az egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteiket, fedezhetik fel újra a gyümölcsök, a zöldségek és a tejtermékek jótékony hatásait.
2009. december 22. kedd 07:44 - HírExtra
A játék nyertesei a sporttal és a helyes táplálkozási szokásokkal kapcsolatos nyereményekkel - mountain bike-kal, joghurtgéppel, gyümölcscentrifugával, vagy éppen pingpongkészlettel - lehetnek gazdagabbak. A kincsvadászatba december 31-ig lehet bekapcsolódni.

A "fincsi csapat" gyümölcsöket, zöldségeket és tejtermékeket megtestesítő képregényfigurái az élelmiszerekkel kapcsolatos történeteket mesélnek a gyerekeknek. A kincsvadászat mind a nyolc köre során két-két kérdést tesznek fel, a "fincsi csapat" pedig segít a résztvevőknek abban, hogy a honlapon megtalálják a válaszokat. A játékban 16 év alatti fiatalok vehetnek részt.

Az egészséges táplálkozást népszerűsítő kampány keretében roadshow-t is szerveztek, amelynek során Belgiumba, Észtországba, Franciaországba, Írországba, Litvániába, Lengyelországba és Nagy-Britanniába látogattak el. A rendezvény visszhangja nagyon kedvező volt a meglátogatott 17 ezer diák körében, az iskolák érdekesnek és tanulságosnak tartották az interaktív eseményt. A kampány videóüzenetében a belga teniszbajnok, Justine Henin is étkezési szokásaik javítására biztatta a gyerekeket.
Az EU-országokban jelenleg 22 millió gyermek túlsúllyal, közülük 5 millió pedig elhízottsággal küzd.

A "fincsi csapat" kampányának honlapja a http://ec.europa.eu/agriculture/tasty-bunch/ internetes címen érhető el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását