2024. szeptember 28. - Vencel

Bajnai: a felelősség küzd meg a demagógiával

A mostani választás a felelősség küzdelme lesz a demagógiával, szemfényvesztéssel, a hatalomvággyal szemben - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a 168 Óra című hetilapnak adott, az újság legfrissebb számában megjelent interjúban.
2010. január 14. csütörtök 09:51 - HírExtra
A lap csütörtökön megjelenő számában a miniszterelnök arról beszél, hogy az MSZP legutóbbi kongresszusán elmondta, legyenek büszkék magukra a szocialisták, mert Magyarország érdekeit szolgálták, megalapozták a modernizációját. "Megtettük a kezdőlépéseket azon az úton, amelynek végén - már belátható távolságban - ott az euró bevezetése. Én azokat segítem a választásokon, akik továbbra is a józan ész útját választják".

Arra a kérdésre, hogy ez az MSZP-e, úgy válaszolt: "nyitott a kör, bárki beléphet, aki ugyanígy gondolkodik. Ugyanakkor az MSZP kimondta, hogy ők továbbvinnék a válságkezelés hosszú távú programját. De hogy mi az a jövőkép, amit erre építeni lehet - azt már a szocialistáknak kell megalkotniuk. Úgy tudom, hogy ők ezen dolgoznak".
Hozzátette: szívesen támogatja egy olyan program összeállítását, amely továbbviszi Magyarországot a mostani úton.

Arra a kérdésre, hogy visszatér-e a politikába a baloldalon, Bajnai Gordon úgy válaszolt: "nem szeretnék pártpolitikus lenni".

"Azt is jó előre elmondtam, hogy a miniszterelnökséget csak egy évre vállalom. Egy politikust szükségszerűen az is ambicionál, miként lehet a hatalmat megszerezni, megtartani. Én sosem törekedtem a hatalom megszerzésére, és kicsit sem ragaszkodom hozzá. Ellenkezőleg: világos határvonalat húztam, meddig csinálom, s tartom is magam ehhez" - fogalmazott.

Bajnai Gordon az interjúban kiemeli, hogy eddig 100 ezer munkahelyet mentettek meg állami támogatásokkal. Közölte, abban bízik, hogy a munkanélküliség nem fogja meghaladni a 11 százalékot." A válságkezelő intézkedéseket pedig mindaddig folytatni kell, amíg a munkahelyek száma nem kezd tartósan gyarapodni, amelyre véleménye szerint az év második felében már sor kerülhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását