2024. szeptember 28. - Vencel

Szávayék felemás rajtja

Szávay Ágnes simán legyőzte kanadai ellenfelét, Czink Melinda viszont nagy csatában alulmaradt szerdán svájci riválisával szemben a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában.
2010. január 20. szerda 14:53 - HírExtra
Szávay (37. a világranglistán) Stephanie Dubois-val (103.) vívott igencsak egyoldalú mérkőzést, mindössze öt játékot engedélyezett a kanadainak (6:3, 6:2), s a találkozó 76 perc elteltével véget is ért.

"Az elején nagyon izgultam, aztán egyre jobban belejöttem, éreztem a labdát, a pályát, jól ment a játék. Annak különösen örülök, hogy sokat javult a szervám, és összesen csak egy kettőshibát vétettem. Jól érzem magam a bőrömben!" - mondta győzelme után Szávay, akire a következő körben, a 32 közé jutásért már nehezebb feladat vár, a világranglistán 17., Melbourne-ben a 16. helyen kiemelt kínai Li Nával csap össze csütörtökön.

Czink (38.) Szávayhoz hasonlóan esélyesnek számított szerdai bemutatkozása alkalmával, Stefanie Vögele (74.) azonban alaposan meglepte és 3 óra 4 perc alatt, 7:5, 6:7, 9:7-re legyőzte.

A nők küzdelmében a kiemeltek többnyire sikerrel vették a második kört is, az olasz Pennetta (12.), a spanyol Martinez Sanchez (24.), a francia Rezai (26.) és az ukrán K. Bondarenko (30.) ugyanakkor búcsúzott, csakúgy, mint az ötödikként rangsorolt orosz Jelena Gyementyjeva, aki a másfél év szünet után visszatért, volt világelső belga Justine Henin soros áldozata volt.

A férfiaknál a US Open-győztes, negyedik helyen kiemelt argentin Juan Martin Del Potro és az amerikai James Blake játszotta a nap meccsét: a dél-amerikai végül 4 óra 17 perc alatt diadalmaskodott úgy, hogy a 77 perces döntő szettben 10:8-ra nyert. Del Potro tehát ott van a 32 között, hasonlóan a címvédő spanyol Rafael Nadalhoz, a brit Andy Murrayhez és az amerikai Andy Roddickhoz. A kiemeltek közül csak a szerb Troicki (29.) és a cseh Berdych (21.) számára ért véget a torna már a 2. körben.

Szávay a tervek szerint csütörtökön egyesben (körülbelül 3 órakor) és párosban (6 ó) is pályára lép, Czink Melinda pedig párosban (8 ó) szerepel majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását