Húszezer forintnyi jenért árul egy japán vendéglős egyetlen tányér levest, amely három napon át készül.
2010. február 18. csütörtök 13:44 - HírExtra
Nem azért tart ilyen sokáig, mert rendkívül lassú a személyzet, hanem, mert igazi ínyencséggé javította fel az amúgy Japánban közönséges tésztalevest. Az árat megfelelőnek tartja, mert - mint mondta - 25 évnyi tapasztalatát, szaktudását sűrítette egyetlen csészébe.
Az utcai árusoknál a leves "mezei" változata 1900 forintnyi jenért kapható. Abban viszont messze nem olyan hozzávalók kerülnek, mint 20 ezer forintosba.
Akadnak rá vendégek. Az egyik szerint megéri a leves a pénzét.
"Természetesen drága, de néha jobb ezért adni ebben az étteremben 110 dollárt egyszer, mint 10 dollárt másutt tizenegyszer" - idézte a 49 éves férfit a Reuters.