2024. június 2. - Kármen, Anita

Több mint 200 milliós adócsalást lepleztek le

Másfél milliárd forint értékben állított ki számlát fiktív gazdasági eseményekről két bűnsegédjének közreműködésével egy komádi lakos, ezzel összesen 221 millió forintos áfacsalást követtek el - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) pénteken az MTI-t.
2010. május 21. péntek 12:58 - HírExtra
A különösen nagy mértékű adócsalás nyomozását a napokban zárta le a VPOP, ennek alapján az ügyészség vádiratot nyújtott be.

Az ügy szálai 2004-re nyúlnak vissza. A komádi székhelyű bt. képviselője számla nélküli terményvásárlásait egy likviditási problémákkal küzdő biharkeresztesi társaság bevonásával próbálta legálissá tenni: annak számláit saját cégének könyvelésébe állította be, majd a számla nélkül beszerzett terményeket továbbértékesítette.

A látszat fenntartásáért az ellenértéket átutalta a biharkeresztesi cégnek, annak képviselői öt százalék jutalékért felvették, majd visszajuttatták a pénzt.

Amikor az elkövető értesült az APEH ellenőrzési eljárásáról, kezdeményezte a vezetése alatt álló társaság végelszámolását, de tevékenységét folytatta: rábírta segítőit egy új cég alapítására.

A VPOP a komádi lakost és két bűnsegédjét gyanúsítottként hallgatta ki adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás elkövetése miatt. Tettükért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását