2024. szeptember 28. - Vencel

Tőkés: A határon túli magyarokat is számoltassák el!

A Tőkés László által vezetett Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) felkéri az új magyar kormányt, hogy az elszámoltatás gyakorlatát terjessze ki a határon túlra is - olvasható a szervezet szerdai közleményében.
2010. május 26. szerda 11:47 - HírExtra
Az MTI bukaresti irodájához eljuttatott, Tőkés László elnök és Toró T. Tibor ügyvezető elnök által aláírt dokumentum szerint az elmúlt nyolc évben a magyar kormány határon túli magyarokra vonatkozó támogatáspolitikája valós kormányzati és társadalmi ellenőrzés hiányában sokszor "az egypártrendszer és klientúrájának építését szolgálta közösségépítés helyett".

Az EMNT elnöksége emellett üdvözli, hogy a román parlament elfogadta az átvilágítási törvényt, így öt évig nem pályázhatnak egyebek között államfői, törvényhozói, önkormányzati képviselői és bírói mandátumra azok a személyek, akik tagjai voltak az egykori kommunista hatalomnak, és javadalmazást kaptak a Román Kommunista Párttól.

A múlttal való őszinte szembenézés és a társadalmi megtisztulás jegyében az EMNT elnöksége javasolja, hogy a szóban forgó törvény szerinti átvilágítás terjedjen ki a romániai magyar közösség valamennyi társadalmi-közéleti és politikai testületeinek a tagjaira is.

A szervezet szerint a "kettős átvilágítás vethet véget a nemzetromboló testvéri szembenállásnak, a felelősséget mindig elhárító posztkommunista kétkulacsos politikának" - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását