2024. szeptember 28. - Vencel

Lendvai holnap bekérdez az új kormánynak

Terveiről kérdezi az új kormányt szombati megalakulása előtt Lendvai Ildikó, az MSZP leköszönő elnöke, aki szerint a kormányprogram szövege és parlamenti vitája nem adott megfelelő tájékoztatást.
2010. május 28. péntek 20:13 - HírExtra
A szocialista politikus az MTI-hez pénteken eljutatott közleményében többi között azt kérdezi: miből, mikor, mennyi adócsökkentésre lehet számítani? Mi lesz a július 1-re ígért adócsökkentéssel és mi lesz később? Mire számíthatnak a nyugdíjasok? Milyen tárgyalásokra készül az új kabinet a Nemzetközi Valutaalappal (IMF)?

A pártelnök arra is választ vár: mit tervez az új kormány a szociális és családi ellátásokkal? Mi lesz a krízisalappal? Folytatják-e az Út a munkához programot?

Milyen eszközökkel biztosítják két hét alatt a teljes közbiztonságot, és ha ez mégsem sikerülne, mit terveznek később? Hogyan fognak vigyázni a közpénzekre, ha a közvagyont pályázat nélkül is privatizálhatóvá tennék, ha megszüntetik az állami vállalatok vezetőinek bérplafonját? - sorolja kérdéseit Lendvai Ildikó.

Az MSZP elnöke azt is tudakolja: az új kormány hogyan hozza helyre a felvidéki magyarokat sújtó politikai hadakozást Szlovákiával, amelyben a szlovák kormány mellett a Fidesz is "bűnössé vált" a kettős állampolgárságról szóló törvény "felelőtlen időzítésével és előkészítésével"?

A politikus a közleményben azt írja, a kormányprogram szerint a választáson 53 százalékot elérő új kormánypártok új társadalmi szerződésre, nemzeti együttműködésre törekszenek. Ha nem akarják kiiktatni a nemzetből a más pártokra szavazó 47 százalékot és azokat, akik nem vettek részt a választáson, az együttműködés rendszerébe őket is be kell vonniuk, az ehhez szükséges információkat velük is meg kell osztaniuk - vélekedik Lendvai Ildikó.

Véleménye szerint tisztességes szerződést csak úgy lehet kötni, ha a felek valódi tájékoztatást kapnak, a kormányprogram szövege és vitája azonban ezt nem adta meg. Ezért az MSZP-re szavazó egymillió választó nevében és rajtuk kívül is minden állampolgár érdekében szeretne a szocialista pártelnök a kormányprogram szombati szavazása előtt választ kapni arra, mit tervez az új kormány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását