2024. június 1. - Tünde

Az EP segít az árvízkárosultaknak

Határozatban szólította fel az Európai Parlament (EP) csütörtökön az Európai Bizottságot, hogy kezelje megfelelően a közép-európai esőzések és árvizek következtében kialakult rendkívüli helyzetet.
2010. június 17. csütörtök 15:20 - HírExtra
A strasbourgi plenáris ülésen elfogadott határozat felszólította az EU legfőbb végrehajtó testületét, valamint a tagállamokat, hogy nyújtsanak gyors és hatékony segítséget a katasztrófa gazdasági és társadalmi hatásai által sújtottaknak, segítsék az érintetteket abban, hogy ténylegesen lehetőségük legyen a korábbi életvitelükhöz való visszatérésre.

Az EP felhívta a bizottságot, hogy azonnal tegye meg a szükséges lépéseket a szolidaritási alap pénzügyi eszközeinek "leggyorsabb, leghatékonyabb és legrugalmasabb felhasználása érdekében". Sürgette a végrehajtó testületet, hogy az EU szolidaritási alapjának mozgósításán túl tanúsítson nyitott és rugalmas hozzáállást azokkal a regionális operatív programokkal kapcsolatban, amelyeket a 2007-2013-as időszakra vonatkozó támogatási alapokból finanszíroznak.

A kérdésről folytatott szerda esti parlamenti vitában a fideszes Deutsch Tamás hangsúlyozta, hogy a hagyományos árvízvédelmi rendszereket ki kell egészíteni. Reményét fejezte ki, hogy az Európai Bizottság gyorsan és hatékonyan fog dönteni a helyreállításhoz szükséges segítségről. A szintén fideszes Pelczné Gáll Ildikó ugyancsak kiemelte az európai összefogás fontosságát. A szocialista Göncz Kinga sürgette, hogy a tagországok kormányaiból álló tanács döntsön a szolidaritási alap rugalmasabb felhasználásáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását