2024. május 16. - Mózes, Botond

MLSZ: kitiltották a randalírozó szurkolókat

Gyorsított eljárásban elzárásra ítélte, illetve fél évre kitiltotta az MLSZ által szervezett mérkőzésekről a bíróság azt a hat szurkolót, akik szombaton a somogyi megyeszékhelyen megzavarták a Kaposvári Rákóczi FC - Budapest Honvéd meccset - közölte a Somogy Megyei Bíróság.
2010. október 25. hétfő 18:10 - HírExtra
Vadócz Attila tájékoztatása szerint a Kaposvári Városi Bíróság hétfőn öt rendbontóra egyenként 15 nap elzárást szabott ki, illetve 6 hónapra kitiltotta őket "a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett labdarúgó mérkőzés lebonyolításául szolgáló sportlétesítményből", egy másikat pedig, aki egy széket tört össze, három nap elzárással sújtott.

A bírósági végzések egyike sem jogerős - tette hozzá a szóvivő.

Mint arról az MTI is beszámolt, a rendzavarók kihallgatása vasárnap reggelre fejeződött be. Miután a felvételekből kiderült, hogy az egyik előállított férfi nem követett el szabálysértést, őt tanúként hallgatták meg. Hat embert rongálás, illetve rendzavarás miatt szabálysértési őrizetbe, míg egy, a mentőkre támadt társukat - hivatalos személy elleni erőszak miatt - bűnügyi őrizetbe vettek a rendőrök. Utóbbi ügyét kedden tárgyalja a bíróság - közölte hétfőn a bíróság szóvivője.

A rendzavarásról, majd a rendőrségi beavatkozásról a mérkőzést felvételről közvetítő Kapos Televízió számolt be, végig követve az eseményeket.

A felvételek tanúsága szerint a rendezők felszólítása ellenére a vendégszektorból többször is pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, székeket törtek össze. Végül a rendőrök pajzzsal és gumibottal, alakzatban bevonultak a vendégszurkolók lelátójára, ahol felszólították őket a szektor elhagyására. A nyolcvan-száz tagú szurkolótáborból az intézkedésnek ellenálló drukkereket könnygázzal bírták jobb belátásra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását