2024. június 2. - Kármen, Anita

Bejutna az MKP?

Bejutna a szlovák parlamentbe a Magyar Koalíció Pártja (MKP) - derült ki a pozsonyi Focus közvélemény-kutató intézet december elején készített országos felméréséből, amelynek eredményét hétfőn hozták nyilvánosságra.
2010. december 20. hétfő 20:25 - HírExtra
A júniusi parlamenti választásokon az MKP-nek nem sikerült túllépnie az ötszázalékos küszöböt, s kiesett a törvényhozásból. Most az MKP-nek öt százalékot mértek, ami azt jelenti, hogy a magyar párt ismét bejutna a szlovák parlamentbe.

A választásokat a Robert Fico vezette ellenzéki Irány-Szociáldemokrácia (Smer) nyerné 40,4 százalékkal, s minden jelenlegi parlamenti párt bekerülne a törvényhozásba. Ficóék eredménye 2,2 százalékkal jobb, mint novemberben.

Második helyen a nagyjából két százalékot rontó Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKU)végezne 15,3 százalékkal. Őt követi a Szabadság és Szolidaritás (SaS) 9,5 százalékkal, valamint a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) 8,7 százalékkal.

A Híd magyar-szlovák polgári pártra a megkérdezettek 7 százaléka szavazott volna, ami mérsékelten rosszabb eredmény, mint a júniusi választásokon.

Továbbra is parlamenti párt lenne a Szlovák Nemzeti Párt (SNS), amelyet a megkérdezettek 5,5 százaléka támogat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását