Használjon bátran arcpakolást!
Az időjárás változása- a csapadék, a szél, a napfény és a hőmérséklet- folyamatosan hat a bőrünk, különösen az arcbőrünk állapotára. A következőkben saját kezűleg elkészíthető pakolások receptjeit mutatjuk be.
2011. február 27. vasárnap 17:55 - HírExtra
Gyulladásra hajlamos, érzékeny bőrre
Lemosása: arctej helyett tejet alkalmazzunk, radírt ne használjunk, mivel ez utóbbi csak a bőr érzékenységét fokozná.
Pakolások:
Pattanásos bőrre:
Hozzávalók: egy főtt burgonya összetörve, 1 csipet petrezselyem összevágva, 5 dkg (kb. hét evőkanál) túró és annyi aludtej vagy joghurt, hogy krémszerű legyen az elegy. Kézzel vagy ecsettel felkenjük és hatni hagyjuk.
Érett bőrre:
Hozzávalók: egy főtt burgonya összetörve, pár csepp olívaolaj, egy tojássárgája, és annyi tejföl, hogy krémállagú legyen a pakolás. Egy csepp (max.1g) mézzel dúsíthatjuk.
A pakolásokat 20 perc elteltével, kamillateás vattakoronggal mossuk le.
Nyugtató maszk minden bőrtípusra
Pakolás:
Hozzávalók: 10 dkg túró, egy evőkanál napraforgóolaj, hogy krémállagú legyen, ehhez még adjunk 1 g mézet. A lemosáshoz, borogatáshoz pedig nyugtató, gyulladáscsökkentő teákat is készíthetünk: kék búzavirágból, hársfából, cickafarkból, lándzsás útifűből,orvosi székfűből (kamilla) vagy Aloe verából.
Fontos!
Akinek nem érzékeny a bőre, annak kéthetente ajánlott radírozni. De a gyakori radírozás hámmegvastagodást okozhat, bőrünk elveszítheti puhaságát.
Pattanásos, de nem gyulladt bőrre
Radírozáshoz:
3 evőkanál tejbe keverjünk 3 teáskanál zabkorpát vagy búzadarát.
Pakolásokhoz:
1. Hozzávalók:tojásfehérje habbá verve, ebbe egy pár csepp citromlé. Arca habpakolásként alkalmazzuk.
2.Hozzávalók: 1 dl joghurtba uborkaié (1-2kanál), 1 g élesztő belemorzsolva, sűrítőként használhatunk zabkorpát és selyemport. Ez utóbbira az elegy állaga miatt van szükség.
20 perc múlva mossuk le a pakolásokat. Mindkét maszk rengeteg B-vitamint tartalmaz, emiatt jó hatással vannak a problémás bőrre.
Vitaminbomba mindenkinek
Pakolás:
Hozzávalók: egy minél érettebb banánt péppé keverünk tejjel vagy tejszínnel. A-, B-, C- vitamint tartalmaz.
Forrás: NőiTeázó