2024. június 29. - Péter, Pál

Tovább feszül a helyzet Gyöngyöspatán

Négy személyt előállított a rendőrség igazoltatás megtagadása miatt kedden a Heves megyei Gyöngyöspatáról a gyöngyösi rendőrkapitányságra - tájékoztatott Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
2011. március 15. kedd 18:24 - HírExtra
Mindez azután történt, hogy kisebbségi jogvédők és rasszizmusellenes civilek megmozdulást rendeztek a nemzeti ünnep alkalmából a településen, ahol március eleje óta járőröznek - a helyi cigányság növekvő bűnözésére hivatkozva - a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai.

Az MTI úgy értesült, hogy az előállított személyek az egyesülethez csapódó, kopaszra nyírt, bomberdzsekis férfiak voltak.

Nem hagyták magukat

Soltész Bálint elmondta, hogy a rendőrök igazoltatni akarták a férfiakat, de ők megtagadták irataik átadását. Ezért előállították őket a gyöngyösi rendőrkapitányságra, ahol már igazolták magukat. Ezek után szabadon engedték a négy férfit, de valamennyiükkel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek "igazoltatás megtagadása miatt".

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a Készenléti Rendőrség munkatársai fokozott ellenőrzést végeznek a településen szerda reggelig - tette hozzá Soltész Bálint.

Feszültség Gyöngyöspatán

A nemzeti ünnep alkalmából megrendezett keddi antirasszista megemlékezésen a mintegy 150-200 fős tömeg rendőri kísérettel a cigánysorról a falu Kossuth-szobrához vonult. A menetet, illetve a szobornál történteket távolból figyelte a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület néhány tagja. Incidens nem történt.

A Jobbik helyi vezetője Juhász Oszkár, az MTI-nek korábban azt mondta: azért járőröznek, mert sok bejelentést kaptak vagyon elleni bűncselekményekről, garázdaságról, zaklatásról és a bűncselekményekkel helyi cigányokat vádolják.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kellemes
2011. március 18. 08:07
Én laktam olyan faluban,ahol cigányok is laktak/egyre gyorsabban szaporodva!/,házaikat lelakták,más által elvetett terményeket,állatokat ellopták/mondván,hogy 'éhes a gyerek',úgyhogy elköltöztem,mielött bosszút álltak volna rajtam,és családomon....mert szóvá mertem tenni a lopásokat.
Földvári
2011. március 15. 23:30
Már nagyon unalmas az ,hogy ha valaki vagy valakik joggal lépnek fel a cigány bűnözés ellen akkor rögtön rasszistáznak!

Persze miért is ne hgyjuk,hogy lopjanak csaljanek raboljanak,rosszabb esetben gyilkoljanak és mi meg tapsoljunk nekik ,csak azért mert egy két elmebeteg politikus rögtön kitalálja,hogy ez bizony rasszizmus! Tényleg menjen a picsába az összes barom aki így gondolkodik.A cigány meg akinek vaj van a füle mögött húzza meg magát. És ne ugasson ha jól meg dádázzák őket. Eza sok hülye aki védelmezni próbálja a cigányokat csak azt kívánom egyszer költözzön le ERCSIBE aztán 1 év mulva kíváncsi leszek mennyire változik meg a véleménye a szegény cigányokról!
H.K.
2011. március 15. 18:35
A degenerált antiknak van lehetőségük leköltözni. Miért nem teszik? Annyira gyomorforgató és vérlázító amit csinálnak. Mintha nem értenék vagy nem akarják érteni, hogy mi folyik ott lent. Na de sebaj a cigányok után ők lesznek a következők akik mennek a picsába.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását