2024. szeptember 28. - Vencel

A Jobbik kifosztaná a politikusokat

A Jobbik elvárja az ország vezetőitől, hogy tanúsítsanak mértékletességet.
2011. március 16. szerda 17:53 - HírExtra
Ezért benyújtottak egy javaslatot, mely szerint a jövőben csak a miniszterelnök és a köztársasági elnök használhatna korlátozás nélküli teljesítményű hivatali autót - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Volner János.

Nem támogatta az alkotmányügyi bizottság annak a jobbikos törvényjavaslatnak a tárgysorozatba vételét, amely az állami és önkormányzati vezetők által használt gépkocsik teljesítményének korlátozását kezdeményezte – közölte Volner János, aki azt is hozzátette, hogy a Jobbik kérni fogja, hogy az Országgyűlés külön szavazzon erről.

A Jobbik elvárja az ország és a települések vezetőitől, hogy ha áldozatokat követelnek az állampolgároktól, akkor ők is tanúsítsanak mértékletességet. Ennek érdekében a javaslat szerint a jövőben csak a miniszterelnök és a köztársasági elnök használhatna korlátozás nélküli teljesítményű hivatali gépjárművet.

"A miniszterek és a többi közjogi méltóság legfeljebb 2.500 köbcentiméteres és 150 kilowattos, az államtitkárok és a pátok elnökei, illetve frakcióvezetői maximum 2.000 köbcentis és 120 kilowattos, a polgármesterek, a központi államigazgatási szervek vezetői és az egyéb állami és önkormányzati többségi tulajdonban lévő cégek vezetői legfeljebb 1.600 köbcentis és 100 kilowattos hivatali gépjárművet használhatnának" – fejtette ki Volner János.

A törvényjavaslat szerint a légkondicionáló lenne a legnagyobb igénybe vehető extra-felszerelés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását