2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Hajdúhadház: vasárnap Jobbik-demonstráció

Rubi Gergely (Jobbik) országgyűlési képviselő pénteki hajdúhadházi sajtótájékoztatóján közölte, az önkormányzattól írásos területfoglalási engedélyük van a településre vasárnapra meghirdetett demonstrációra.
2011. április 15. péntek 21:59 - HírExtra
Elmondta, a hajdúhadházi nagygyűlésnek mások mellett Vona Gábor, a Jobbik elnöke lesz a szónoka. A képviselő ugyanakkor azt elismerte, hogy a polgármesteri hivatal vendégházából ki kellett költözniük, ugyanis a korábban két hétre szóló bérleti engedélyt a város visszavonta. Rubi Gergely a sajtótájékoztatón felszólította Pintér Sándort, hogy nevezze meg azokat a jogszabályokat, amelyeket szerinte megsértett a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület és tagsága.

(Pintér Sándor csütörtökön Gödöllőn, egy uniós tanácskozás sajtótájékoztatóján a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi járőrözésével kapcsolatban kifejtette: meggyőződése szerint szabálysértések történtek, amelyeket a magyar rendőrség és a magyar joghatóságok annak megfelelően kezelnek, amilyen módon megsértették a törvényt.) Rubi Gergely hozzátette: amennyiben megnevezik az állítólagos szabálytalanságokat, azonnali hatállyal intézkednek azok megszüntetésére.

Törvénysértés?

A jobbikos politikus azt mondta, "a polgárőrök sorozatos igazoltatásával, tevékenységük esetleges erőhatalommal való megakadályozásával a belügyminiszter vezetésével a rendőrség többszörös törvénysértést követ el", hozzátéve, "amennyiben a belügyminiszter utasítására a rendőrség beavatkozik a törvényesen létrehozott és működő polgárőr egyesület bármilyen tevékenységébe (...), a belügyminiszter túllépi hatáskörét, hatalmával visszaélve bűncselekményt követ el, hivatalára alkalmatlan".

Rubi Gergely kétezer helyi lakos aláírásával gyűjtőívet is bemutatott a sajtótájékoztatón, amelyben a helybeliek kívánatosnak tartják polgárőreik jelenlétét.

A sajtótájékoztatón ugyancsak jelen lévő Bernáth Bálint, a Hajdú-Bihar megyei területi cigány kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese azt üzente Vona Gábornak és Rubi Gergelynek: ne járőrözni, hanem tárgyalni menjenek, s "munkát hozzon a Jobbik, ne a gárdát".

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai tovább járőröznek a város utcáin. A rendőri jelenlét látható a településen. Arra a kérdésre, miként intézkedik a rendőrség a belügyminiszter által is jelzett szabálysértések kapcsán, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság az MTI-nek nem válaszolt.
Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását